Laura Vauras

”Det finns en mening med allting i livet” säger Laura och ser glad ut. Hon är en företagartyp sedan barnsben och verkligen älskar livet som egenföretagare. Det är dessutom ett privilegium att ha möjligheten att göra skillnad, att hjälpa andra. Att Laura gör saker ”utanför boxen” hör till vanligheter, vilket resulterar till roliga events och även bra kurser och föreläsningar inom Hela Hälzan. Laura har haft ett eget hobbyföretag sedan 1997 ”Lauras aerobic & friskvård” och träning och dans har alltid varit en given del av vardagen. Efter att många år ha jobbat inom turism och marknadsföring ramlade pusselbitarna på plats när hon och Sussi grundade Hela Hälzan i augusti 2017. Äntligen började den spännande resan med ett eget företag där ”allting är möjligt” på heltid.

Laura har många utbildningar inom gruppträning och där kan nämnas t.ex. Aerobic, Step Up, Stavgång, Boxercise, Core, Bailatino etc. Under de 10 senaste åren även Zumbainstruktör, Personlig Tränare (basic) och Pilatesinstruktör (basic). 

År 2012 sökte Laura mera fakta inom näringslära och utbildade sig till kostrådgivare. Till indisk huvudmassör utbildade hon sig till 2011. Det är oerhört avslappnade och skönt att få men även att ge huvudmassage. Mental träning är något som Laura kan betrakta som det viktigaste hon har fått lära sig. Hon har gått några kortare kurser med bl.a. Christoph Treier och sedan en 2-årig utbildning hos Öppna högskolan på Åland 2016-2017.  För tillfället studerar Laura till återhämtningscoach och blir färdig på sommaren 2023. En annan spännande kurs är ”klangavslappning” som Laura går inom augusti 2022.

Det bästa med jobbet inom Hela Hälzan är möjligheten att få se hur en människa kan börja blomstra både fysiskt och psykiskt. Varje människa har ansvaret över sin egen hälsa och det är aldrig för sent att ta tag i hälsofrågorna, säger Laura.

Från och med 1.9.2020 driver Laura även sitt stora hus i Saltvik, Hjortö ”Casa de Laura”. Huset ska fyllas med bra kurser och kan även hyras av andra som vill ordna kurser, släktträffar etc Läs mera om Lauras äventyr på hennes egen hemsida www.laura.ax 

Sussi Knuts

Sussi verkligen älskar att träna, svettas och att ta i! Hon är en utpräglad morgonmänniska och börjar gärna dagen med ett eget pass på vårt gym på Idrottsgatan. För henne var det inte lika självklart att starta eget och hon visade mycket mod när hon vågade lämna ett tryggt arbete inom omsorgen och satsa på Hela Hälzan med en oviss framtid. Utan att prova vet man inte om vingarna bär!

Sussi utbildade sig till friskvårdskonsult vid Axelsons 2007 i Sverige och fortsatte följande år med PUMT (personlig utveckling genom mental träning). Hon har gått många korta kurser inom träning och de senaste utbildningarna är Zumba, Pilates (basic) och Personlig Tränare (basic). Utbildningen till PT var det jobbigaste men absolut bästa hon har gjort och hon hittade styrketräningen på riktigt efter utbildningen. Även om Sussi är tillbakadragen och tystlåten som person älskar hon att stå på scen och leda olika grupper med tydliga instruktioner. Du kan träffa henne även vid poolkanten då hon leder vattengymnastik två gånger i veckan.

Medan Laura masserar huvudet, tar Sussi hand om hela kroppen. Hon är friskvårdsmassör från Axelsons och ger så kallad klassisk massage i ”Hälzokällaren”, som är Hela Hälzans arbetsrum i Lauras hem på Idrottsgatan.

Sussi njuter av att se hur träning ger resultat och är nöjd med valet hon gjorde 2017 tillsammans med Laura. Att driva Hela Hälzan ger henne chansen att jobba med det största intresset hon har och även möjligheten att utveckla sig själv på olika plan.

Bästa med Hela Hälzan är kunderna, fina kollegan och att veta att det mesta löser sig och att vi gör precis som vi vill. Jag gör detta för mig och först och främst ska jag må bra, säger Sussi.